Ogórki w curry
SPECJALNIE DLA BOGUSIA.
WSZYSCY NASI GOŚCIE, KTÓRZY PRÓBOWALI W TYM SEZONIE OGÓRKÓW CURRY, ZAŻĄDALI PRZEPISU. CZYNIĄC ZADOŚĆ ICH PROŚBĄ, PODAJE.
4 KG OGÓRKÓW
1 ŁYŻECZKA PIEPRZU
1 ŁYŻECZKA SOLI
2 ŁYŻECZKI CURRY
OGÓRKI POKROIĆ JAK KTO LUBI, WZDŁUŻ LUB NA GRUBE PLASTRY, WYMIESZAĆ WSZYSTKO I ZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY.
ZALEWA
9 SZKLANEK WODY
2,5 SZKLANKI OCTU
5 SZKLANEK CUKRU
4 ŁYŻECZKI SOLI
DODAĆ GORCZYCY, LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. ZALEWĘ ZAGOTOWAĆ, WLAĆ DO SŁOIKÓW GORĄCĄ I ZAKRĘCIĆ. POTEM PASTERYZOWAĆ OK 15 MIN.
WAŻNE!
NA POCZĄTKU OGÓRKI MOGĄ WYDAWAĆ SIĘ ZBYT OCTOWE, ALE Z BIEGIEM CZASU TO MNIE, IM DŁUŻEJ STOJĄ TYM SĄ LEPSZE
|