|  Ogórki w curry SPECJALNIE DLA BOGUSIA.
 WSZYSCY NASI GOŚCIE, KTÓRZY PRÓBOWALI W TYM SEZONIE OGÓRKÓW CURRY, ZAŻĄDALI PRZEPISU. CZYNIĄC ZADOŚĆ ICH PROŚBĄ, PODAJE.
 
 4 KG OGÓRKÓW
 1 ŁYŻECZKA PIEPRZU
 1 ŁYŻECZKA SOLI
 2 ŁYŻECZKI CURRY
 
 OGÓRKI POKROIĆ JAK KTO LUBI, WZDŁUŻ LUB NA GRUBE PLASTRY, WYMIESZAĆ WSZYSTKO I ZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY.
 
 ZALEWA
 9 SZKLANEK WODY
 2,5 SZKLANKI OCTU
 5 SZKLANEK CUKRU
 4 ŁYŻECZKI SOLI
 
 DODAĆ GORCZYCY, LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE. ZALEWĘ ZAGOTOWAĆ, WLAĆ DO SŁOIKÓW GORĄCĄ I ZAKRĘCIĆ. POTEM PASTERYZOWAĆ OK 15 MIN.
 
 WAŻNE!
 NA POCZĄTKU OGÓRKI MOGĄ WYDAWAĆ SIĘ ZBYT OCTOWE, ALE Z BIEGIEM CZASU TO MNIE, IM DŁUŻEJ STOJĄ TYM SĄ LEPSZE
 
                                         
                                       |